Tévhitek a távmunkáról. Avagy otthon is lehet produktívnak lenni

Vajon valóban képesek lehetünk otthonunk meghitt melegében úgy dolgozni, mint az irodában, ahol semmi és senki nem terelheti el figyelmünket arról a feladatról, ami ránk vár? Bűnös csábítás a távmunka, melynél ott csal az ember, ahol csak tud, vagy akkor, amikor nem szégyell? De valóban ennyire kétes és rosszhírű módszerről van szó? Vagy csak rémisztő a tény, hogy hirtelen mindenki a maga ura, és szó szerint hazai pályán gyakorolhatja hivatását.

Már pedig a legújabb kutatások és kimutatások szerint koránt sem olyan kényes a helyzet, mint ahogyan azt felvázolták. Naomi Cahn, aki vezetői stratégiával foglalkozik immár hosszú évek óta, összeállított egy igen érdekes anyagot arra rácáfolva, hogy az otthonról dolgozók messze nem lusták, és nem csalnak ott, ahol tudnak. Megfelelő tájékozódással mindkét fél előnyére fordíthatja az otthoni munkavégzés lehetőségét.

Annak érdekében, hogy teljes képek kapjunk, nézzünk meg tehát pár tévhitet és féligazságot:

  1. Akik otthonról dolgoznak kevésbé produktívak

Pont ez az a gondolat, ami miatt Naomi Cahn összeállította ezt az anyagot, mivel úgy látta, az otthoni munkavégzés korlátozása arra hivatkozva, hogy a dolgozók ellustulnak, nem tényszerű. Az ebben a témában végzett kutatások szerint ennek pont az ellenkezője igaz: a távmunka kimondottan növeli a hatékonyságot, sőt a produktivitásra is jótékony hatással van. Nicholas Bloom, a Stanford Egyetem professzora egy kísérlet során arra jutott, hogy a távmunkában dolgozók teljesítménye 13%-al emelkedett, ráadásul a lemorzsolódásuk is csökkent 50%-al.

2. Inkább nők szeretnek otthonról dolgozni

Ez részben valóban igaz, hiszen a házimunka elvégzését nagyban elősegíti, ha már eleve otthon van az ember. Mivel a nők pedig arról híresek, hogy több dologra képesek figyelni egyszerre, ez messze nem ront a produktivitásukon, sőt!

A részmunkaidőben dolgozó nőknek több mint egyharmada dolgozik tehát otthonról, szemben a férfiak egyötödös arányával. A részmunkaidő amúgy nők esetében eleve gyakoribb, ugyanakkor a férfiaknál kicsit nagyobb az esélye annak, hogy egy átlagos munkanapot otthon töltsenek (Férfiak: 23,5 %, Nők: 21,6 %).

3. A távmunka kedvez a családi életnek

Valamennyi igazság van benne, persze, bár egyes kutatók szerint a távmunkát végző nők végig a házimunka közelében maradnak, azaz nem csak hogy többet dolgoznak, mint egyébként, de még a nemi szerepekkel kapcsolatos sztereotípiák is megerősödnek emiatt.

4. Egyre inkább divatba jön a távmunka

2020 januárjára valóban nagy divattá vált, később pedig kényszerré. Ellenben normál esetben iparáganként eltérő mennyire lehetséges és elfogadott otthoni munka végzése. Mindemellett nagy szerepet játszik az iskolázottság is abban, mekkora eséllyel dolgozhat valaki otthonról: az érettségizettek esetében kevesebb mint 12% dolgozhat otthonról, míg a magasabban iskolázottaknál ez az arány 41%.

5. A távmunka rontja az előrelépés esélyét

Ebben persze van ráció. Talán azért kapnak ritkábban előléptetést az otthonról dolgozók, mert szó szerint kevesebbet vannak szem előtt, így értelem szerűen nem rájuk gondol először az ember, ha elő akar léptetni valamit. Persze az érvénybe lépett karantén miatt, ez is nagy valószínűséggel változó tendenciát fog mutatni, hiszen mostanság szinte mindenki otthontól kényszerül dolgozni, leszámítva azokat, akiknek muszáj elhagyni otthonukat munkájuk elvégzése érdekében.

Ezek tehát a leggyakoribb tévhitek, melyeket górcső alá kellett vennünk. Most pedig nézzük meg, mit tehetünk a helyzet javítása érdekében:

  1. Ne vigyünk haza még több munkát!

Csak azért, mert adott a lehetőség, hogy otthonról dolgozzunk, még nem jelenti azt, hogy lógatjuk a lábunkat. Pont ellenkezőleg. Kell az egyensúly, a családunkkal, párunkkal megbeszélt kompromisszum, hogy ne az legyen a végen a távmunkának, hogy mivel otthon vagyunk, csináljunk már meg mindent. Ez egyik félnek sem kedvező, hiszen a home office, nem azt jelenti, hogy lógunk a munkából, csak azt, hogy más helyszínen folytatjuk azt. Nem kell túlvállalni magunkat.

2. Védjük a munkaidőnk!

Otthonról dolgozni első ránézésre fantasztikusan rugalmasnak tűnhet! Végre mindenre van idő! ….Nagy tévedés! Az otthonunkban való munkavégzés kényelme miatt lelkiismeret-furdalásunk támadhat, ami miatt kicsit tovább pötyögünk a billentyűzeten, még megnézünk még egy rendelést, feldolgozunk még egy kérést, elolvasunk még egy e-mailt és hoppá, észre se vesszük és két órát túlóráztunk. Meg kell tanulnunk nemet mondani. Csak azért, mert nem az irodában végezzük a dolgunkat, még nem vagyunk kötelesek tovább dolgozni a hivatalos munkaidőnknél!

3. Mindig tudnunk kell, mi alapján értékelik ki a munkánk!

Bár megvan a módja, hogy a főnökeink tisztában legyenek elérhetőségünkkel, láthatóságunkkal, mégis aggódhatnak amiatt, hogy mivel otthon vagyunk, csak lógatjuk a lábunkat. Ám ez messze nem igaz, ezért időben ajánlott tisztázni mind a követelményeket, mind azokat a paramétereket, melyek szerint értékelve lesz otthon végzett munkánk.

Tehát valóban tud otthon is produktív lenni az ember. Sőt, a legtöbb kutatás azt igazolja, hogy a távmunka igenis gyümölcsöző és még hálás alkalmazottakat is szül. Miért ne fektessünk hát egy kis bizalmat dolgozóinkba, ha nagy eséllyel többszörösen megtérül?

Ha pedig szeretné biztosítani, hogy alkalmazottai az otthoni munka mellett is egészségesek és kiegyensúlyozottak maradjanak, így elégedettebbek és hálásabbak legyenek, próbálja ki számunkra a Smarteyesaver-t, mely szinte észrevétlenül óvja a számítógép-használókat, hogy azok elég folyadékot  fogyasszanak, mozogjanak, és bizony pislogjanak is. Keressen meg minket még ma, és próbálja ki ingyen!

Forrás:

https://www.forbes.com/sites/naomicahn/2020/01/22/getting-the-most-out-of-telework/#3fddea60293c

Szólj hozzá!

  • +36 30 999 7972
  • info@szemfules.hu
  • 2745 Kápolnásnyék,
    Kazinczy Ferenc utca 22-30.