Erősebb immunrendszert szeretne mindenféle étrend-kiegészítő nélkül? Eláruljuk a titkát!

A világ körülöttünk lelassulni látszik. Szinte mintha megállt volna forogni, mi mégsem felejthetjük el, hogy mozgásban kell maradnunk, és hogy mi vezetett oda, ahol most tartunk. Mit ér a pénz és a ruha, ha a legfontosabb nem adatott meg? Az egészség. Mindenkinek csak egy egészsége van, és bár hála a társadalom konstitúciójának és a modern orvostudománynak, kicselezhetjük a halált, azért mi sem vagyunk érinthetetlenek. Ez egy olyan üzenet, melyet a mai ember alig képes megemészteni, és ami olyan erővel talált el minket 2020 beköszöntével, hogy romokba döntötte világképünket.

Igen, nagyon úgy tűnik, hogy 100 évente valóban felüti a fejét egy járvány, mely végig söpör a világon, tisztogat, majd újabb emberöltőre feledésbe merül. Egy aprócska, szinte már élőlénynek sem tekinthető organizmus térdre kényszeríti a fejlett és művelt embert, védtelenül hagyva az elemekkel szemben.

Minden összeesküvés elméletet és hamis hírt félretéve, egyszerűen be kell látnunk, hogy a természet így működik. Minden élőlénynek van gyenge pontja, minden élőlénynek van ragadozója/ellensége/ellenpólusa. Megannyi tézis létezik arról, hogyan működik ez a fajta egyensúly. Hiszen, ha egy faj elszaporodik, az a normális, ha élőhelyén megjelenik természetes ellensége, hogy visszabillentse a mérleg nyelvét, hogy visszaállítsa az egyensúlyt. (Pl.: ha túlszaporodnak a békák, megjelennek a gólyák… ha túl sok szarvas lepi el az erdőt, sokasodni kezdenek a farkasok)

Igen ám, de mi emberek vagyunk, és nem adjuk fel harc nélkül. Azért is uraljuk mi a Földet jelenleg, mert képesek voltunk fejlődni és alkalmazkodni. Tanultunk a természet törvényeiből, és felülkerekedni – már, aki tesz érte.

Itt van tehát pár tipp, ami segíthet megerősíteni a szervezetünket, felvértezni a fertőzésekkel szemben, agy legalábbis lendíteni az ellenálló-képességén, hogy jobb esélyekkel küzdjük le a kórokozót.

1. Táplálkozzunk tudatosan!

A legújabb kutatások szerint a két legfontosabb vitamin a vírus leküzdésében a C és a D vitamin. Mindemellett nem feledkezhetünk meg az ásványi anyagokról és nyomelemekről, és a fehérjékről sem. Itt van pár étel, amit erősen ajánlott rendszeresen fogyasztani járvány idején:

Paprika, paradicsom, répa, barack, ajvár… mind béta-karotint tartalmaznak, mely az A-vitamin elővitaminja. Az A-vitamin nem csak a szemeinknek fontos, de segít immunrendszerünknek legyőzni a toxinokat.

Narancs, citrom, brokkoli, eper… tele vannak C-vitaminnal, mely megemeli a limfociták, a fehérvérsejtek számát, melyek szervezetünk elsőszámú védőbástyáját képezik.

Tojás, sajt, tofu, gomba… D-vitamint tartalmaznak, mely segít kiválasztani azokat a fehérjéket, melyek képesek felvenni a harcot a baktériumokkal és vírusokkal. Nem lehetünk egészségesek nélküle.

Olajos magvak, hüvelyesek, zab és tengergyümölcse… cinkben gazdagok, mely tudományosan bizonyítottan erősíti az immunrendszert, olyannyira, hogy napokkal le tudja rövidíteni például az influenza lefolyását.

Tej, tojás, magok… A proteinek kulcsfontosságúak az immunsejtek működésében, így elengedhetetlenül fontosak ellenálló képességünk megerősítésében.

Banán, babok, élőflórás tejtermékek… ún. prebiotikumok, melyek segítenek az egészséges mikrobioma megtartásában, így szintén nagy szerepet játszanak egészségünk megőrzésében.

Víz, gyümölcsök, levesek… Mivel már a legenyhébb dehidratáltság is megterheli a szervezetet, kimondottan fontos, hogy legalább 3-4 liter folyadékot fogyasszuk minden nap, lehetőleg tiszta vizet, zöldteát, gyümölcslevet, levest.

2. Mozogjunk!

A rendszeres mozgás nem csak segít ellazulni és fittnek maradni, de tudományosan bizonyítottan erősíti az immunrendszert. Mindemellett segít megelőzni a krónikus betegségek kialakulását is, hiszen nagymértékben küzd a cukorbetegség, a szív- és érrendszeri betegségek ellen, segít megelőzni az elhízást.

Testmozgás nélkül szinte lehetetlen hosszú és egészséges életet élni.

3. Meditáljunk!

Ha eddig nem próbálta a meditációt, eljött az ideje, hogy kipróbálja! Egy új 1.600 emberrel végzett kutatás bizonyítja: a meditáció képes erősíteni az immunrendszert, hiszen segít kezelni, csökkenteni vagy akár megszüntetni a stresszt, mely az egyik legveszélyesebb tényező egészségünkre nézve.

Szakértők szerint, már a helyes légzés elsajátítása képes redukálni a bennünk uralkodó feszültséget, mely a jelenlegi helyzetben depressziót, magas vérnyomást és más komoly problémákat is okozhat.

Napi 8-10 perc meditáció heti legalább egy alkalommal már segíthet.

4. Kezeljük a stresszt!

Már több mint 25 éve bizonyították, hogy a stressz káros az egészségre, és hajlamosabbá tesz minket a megbetegedésre. Szinte semmi nem képes úgy legyengíteni az immunrendszert, mint a stressz, mindemellett olyan káros szenvedélyekhez is vezethet, mint az ivás vagy a drogfogyasztás.

De mit is tehetünk a stressz csökkentésének érdekében?

Először is fogadjuk el, hogy egy ilyen kritikus helyzetben normális, ha feszült az ember. Ezután találjunk olyan nem veszélyes elfoglaltságot, mely enyhíti szorongásunkat. Lehet az meditáció, sport, gyógyteák fogyasztása, egy forró fürdő, illatgyertyák gyújtása, egy jó könyv, relaxációs gyakorlatok, harmonikus zene, vagy bármi, ami nyugalmat hoz számunkra.

5. Ne engedjünk az alvásból!

Végül, de nem utolsó sorban, ne áldozzuk fel az alvást semmiért! A legújabb kutatások szerint, aki 7 óránál kevesebbet alszik, az egészségével játszik, hiszen a nem elegendő és nem jó minőségű alvás gyengíti az immunrendszert. Az elegendő alvás elengedhetetlen erőnlétünk és ellenálló képességünk megőrzése érdekében. Szakemberek azt javasolják, hogy amennyiben tehetjük, naponta legalább egyszer, minimum 20 percre dőljünk le, és adjunk időt szervezetünknek a regenerálódásra.

Ha pedig még többet szeretne tenni egészségéért, látogasson el honlapunkra és próbálja ki a Smarteyesaver-t, mely karantén idején is őrangyalként óvja egészségét. Hagyja, hogy a Smarteyesaver figyeljen arra, mennyi folyadékot fogyaszt, hogy eleget pislog-e és hogy rendszeresen felálljon az asztaltól munka közben, hogy Ön arra koncentrálhasson, amiben Ön a legjobb. Mi pedig arra, amit mi tudunk a legjobban: megóvni Önt. https://smarteyesaver.com/b2b-sales/

Forrás:

https://edition.cnn.com/2020/03/26/health/immunity-exercise-sleep-meditation-stress-coronavirus-drayer-wellness/index.html
https://edition.cnn.com/2020/03/25/health/immunity-diet-food-coronavirus-drayer-wellness/index.html

Szólj hozzá!

  • +36 30 999 7972
  • info@szemfules.hu
  • 2745 Kápolnásnyék,
    Kazinczy Ferenc utca 22-30.