Cégek, melyek átmenetileg profilt váltottak a világ javára

A világ egy emberként lép fel a koronavírus ellen. Minden náció, ország, vallás és etnikum háborút hirdetett a halálos kórral szemben. Immár nincs köztünk különbség, mind egy csónakban evezünk. Viszont csak úgy nyerhetjük meg ezt a csatát, ha együtt harcolunk, és ha MIND teszünk azért, hogy minél kevesebben essenek áldozatul a betegségnek, és hogy minél hamarabb lábra álljon a gazdaság is.

Igen nehéz ilyen szituációban priorizálni, hiszen ha összeomlik a gazdaság, az mindenre negatív kihatással lesz, és szinte ellehetetleníti a betegeknek való segítségnyújtást is.

Nem egy cég időben felismerte ezt, és óriási fordulatra vette rá magát. Igen, nem egy cég hozta meg a döntést, hogy egy időre elengedi a múltat és a jelenre koncentrál, és megérti: annak érdekében, hogy a víz felett maradjon, nem kell egyszerre azt jelentenie, hogy nem tehet semmit az emberiség érdekében. Pont ellenkezőleg!

De mire is van a legnagyobb szükség napjainkban? Élelmiszerre? Ivóvízre? Tisztítószerekre? Igen ám, de ezekre eddig is volt kereslet. Bizonyos, mostanra kardinális fontosságú termékekre azonban nem, s ezekre manapság nem csak igény van, de hiány is van belőlük. EZ a legfontosabb felismerés számunkra!

Kézfertőtlenítők

Akárcsak a magyarországi Mol, a francia LVMH Moët Hennessy Louis Vuitton luxusmárka is úgy döntött, mostantól a higiéniára koncentrál, és mostantól kézfertőtlenítőt fog gyártani. Március 13-a óta tehát már elérhető a Dior, Guerlain és Givenchy parfümüvegcsében kapható kézfertőtlenítő is. Az LVMH a francia egészségügynek ajándékozza a termékeket, kórházaknak és laboroknak, ameddig csak szükség van rá. Időközben a L’Oréal és a Coty Inc is bejelentette, hasonló terveik vannak a jövőre nézve.

New York állam is nem régiben elkezdte gyártani saját kézfertőtlenítőjüket, melyeket elítéltek készítenek, akár csak Magyarországon a bebörtönzöttek a sebészi maszkokat. N New York kormányzója Andrew Cuomo azt nyilatkozta, akár 100,000 gallon fertőtlenítőt is képesek lesznek legyártani hetente. Ez olyan eredmény, melyet mások is szerettek volna elérni, így például a Craft és a Dillon´s szeszfőzdeláncok is elkezdett a megfőzött párlatokból fertőtlenítőt gyártani USA szerte. Az egyetlen akadály már csak az, hogy legyen elég műanyag palackjuk, melyben kioszthatják az elkészült kézfertőtlenítőket. Sok helyen arra kérik a vásárlókat, hozzák saját üvegcséjüket.

Védőmaszkok és ruhák

A híres Zara divatmárka anyavállalata, az Inditex, átalakította gyártósorát egészségügyi eszközök gyártása. Főleg Spanyolországnak készítenek ingyenesen védőruházatot annak ellenére, hogy már most 287 millió eurós kár érte őket a járvány miatt. A vállalat mely már most 10.000 sebészeti maszkot adományozott el, a tervek szerint a jövő héten további 300.000 maszkot indít útnak a rászorulóknak. Emellett azt nyilatkoztál, amint beszerezték a szükséges alapanyagokat a védőruha-gyártást is megkezdik.

Persze más divatcégek is beálltak a sorba, és bár a végeredmény nem feltétlenül orvosi minőségű, mégis jobban védenek a semminél. Los Angeles Apparel eddig pólóanyagból kezdett maszkokat gyártani, hétfőtől pedig áttérnek a speciális orvosi maszkok gyártására is – írta a New York Times. A cég alapítója azt nyilatkozta, reményeik szerint heti 300.000 maszkot és 50.000 védőöltözéket tudnak majd legyártani. A legyártott védőfelszerelés egy részét kórházaknak adományozzák, a maradék pedig megvásárolható a cég webshopjából, a gyártást biztosító bevétel érdekében.

Egyre több luxusmárka is váltásra készül, akár csak a Christian Siriano és a Karla Colletto, melyek 3M alapanyagokból terveznek maszkokat gyártani.

Lélegeztetőgépek

Bár még nincs megerősítve, mégis a milliárdos feltaláló Elon Musk szerdán azt tweetelte, hogy a Tesla és a SpaceX tervez lélegeztetőgépek gyártásába fogni, amint valóban szükségessé válik. S bár csütörtökön arról is nyilatkozott, hogy ez azonnal még nem realizálható, mégis eléggé úgy tűnik, ezek a tervek rövid időn belül megvalósításra kerülnek, hiszen Musk a Twitteren rákérdezett, mely kórházat szorulnának leginkább lélegeztetőgépekre.

Gépkocsi gyárak is mérlegelni kezdték mostanra az életmentő gépek gyártását. Ilyen cégek például a Ford és a General Motors, melyeket a Fehér Ház hivatalosan utasíthat is a védelmi egyezményre hivatkozva, hogy áttérjenek lélegeztetőgépek és egyéb egészségügyi eszközök gyártására. A General Motors bejelentette: már folynak a megbeszélések kisebb lélegeztetőgép-gyártókkal arról, hogyan tudnák növelni a termelést.

A brit kormány szintén felkérte az autógyártókat, mint a Rolls-Royce és a Jaguar, hogy segítsenek a nehéz időkben.

Valamivel kisebb mértékben, mégis más cégek is próbálnak életeket menteni. A Bloom Energy, egy San Jose-ban található vállalat elvállalta, hogy helyre pofoz pár régebbi gyártású, ám még működőképes lélegeztetőgépet, az olasz hadsereg pedig 25 gépészmérnököt küldött egy bolonyai lélegeztetőgép-gyárba, hogy segítsenek a gyártás meggyorsításában.

A világ tehát mozgásba lendült, és mindenki ott segít, ahol tud. A segítség pedig nem csak morális győzelemmel, de még gazdasági fellendüléssel is járhat, ha mindenki becsatlakozik és helyesen jár el.

Ha másban jelenleg nem is, de abban már most tud segíteni, hogy dolgozói jobban vigyázzanak egészségükre. Próbálja ki Smarteyesaver alkalmazásunkat, hogy Ön is tegyen egy lépést egy jobb és egészségesebb jövő felé!

smarteyesaver.com/b2b-sales/

Forrás:

https://slate.com/news-and-politics/2020/03/companies-shifting-production-coronavirus-shortages.html
https://www.nasdaq.com/articles/chevron-shifts-gears-as-pandemic-pummels-oil-prices-2020-03-24

Szólj hozzá!

  • +36 30 999 7972
  • info@szemfules.hu
  • 2745 Kápolnásnyék,
    Kazinczy Ferenc utca 22-30.