A legújabb biznisz-trendek kisvállalkozásoknak 2020-ban 2. rész

Már megannyi érdekes trendről értekeztük, melyek fellendítik és mozgásba hozzák az új évtized első évét, mégis bőven van még miről beszélni! Amíg ugyanis egy járvány pusztít a világban, mi nem ülhetünk ölbe tett kézzel csodára várva. Persze a rengeteg korlátozás és új szabály miatt, mindenki számára változik és nehezedik a mindennapi élet, ám fogjuk ezt fel kihívásként, és nem kizáró okként. Egy olyan vállalkozás, mely egy ilyen krízishelyzetben is képes fordítani a sorsán, még a jég hátán is megmarad, ezért fontosabb, mint valaha, hogy odafigyeljünk az igényekre, a lehetőségekre, és éljünk is velük!

Itt van tehát még 5 trend, mellyel nem csak, hogy a víz felett tarthatjuk magunkat, de ismét a nyerő ligában érezhetjük magunkat!

6. A hakni ökonómia

A Gallup közvélemény-kutatása szerint az Egyesült Államokban dolgozók csaknem 36%-a alkalmi munkára szerződött, s így a „hakni gazdaság” részét képezi. Ez a statisztika együtt mozog és fejlődik a távoli munkavállalók számának növekedésével. Ezen dolgozók egy része úgy nyilatkozott, szeretik a szabadságot és rugalmasságot, mely az ilyen fajta munkával jár, hiszen így egy szinten a saját főnöküknek érezhetik magukat.

Mindemellett vannak olyan kisvállalkozások, melyek nem képesek állandó alkalmazottakat felvenni, vagy csak tartanak attól, hogy egyesek megélhetése függjön tőlük, így az ilyen alkalmi dolgozók lehetőséget adnak arra, hogy tehetséges és talpraesett emberek dolgozzanak vállalkozásoknak, anélkül, hogy hosszú kötelezettség vagy megkötöttség lépne fel bármely részről.

Ez a fajta hakni ökonómia tehát főleg az ilyen bizonytalan időkben csodás lehetőségeket kínál. Még a kisvállalkozások is megengedhetik magunknak, hogy a szabadúszók medencéjéből válogassanak, mely több rugalmasságot és válaszlehetőséget kínál.

Felmérések szerint 2020 végére a teljes munkaerő 43%-a válhat szabadúszóvá, tehát ideje eldönteni, nem azt, hogy egyáltalán, hanem hogy mikor kezdünk el szabadúszó alkalmazottakat felvenni.

7. A vállalkozások a munkavállalói boldogságot részesítik majd előnyben

Nem attól válik boldoggá egy alkalmazott, hogy megnövekedik a fizetése, hanem attól, hogy érzi, ő számít. Minden dolgozónak éreznie és tudnia kell, hogy jelenléte és a munkában való részvétele fontos és számít. A munkavállalók boldogsága kiemelkedő fontosságú, és közvetlen összefüggésben van a produktivitásukkal. A modern munkahelyek ezért nagyban különböznek a régi idők munkahelyeivel. Mára már vannak ping-pong asztalok, színes falak, nyitott terek, kényelmes pihenőhelyeket, amire egy dolgozó csak vágyhat. Mindez annak érdekében, hogy a cégek megőrizhessék legtehetségesebb alkalmazottjaikat, és könnyen szert tehessenek újakra is.

Bánjunk jól vevőinkkel, ügyfeleinkkel, és ők gondoskodnak vállalkozásunk fennmaradásáról. Bánjunk jól dolgozóinkkal, és ők vállaikon viszik majd cégünket.

A munkaügyi statisztikai hivatal idei adatai szerint az Egyesült Államokban a munkanélküliségi ráta 2019 áprilisa óta mindenidők legalacsonyabb mutatóját hozta: 3,7%-ot. Mivel a munkaerő piac beszűkült, ezért a cégeknek versengeni kell a jó munkaerőért, így nem a fizetések lesznek a döntőek, hanem sokkal inkább a környezet és a bánásmód.

8. A hang lesz az úr

Az olyan intelligens hangszórók, mint az Alexa vagy a Google Home már mostanra is óriási népszerűségre tettek szert. Ennek okán egyre növekszik a hangalapú internetes keresések száma. Gartner szerint 2020 végére a böngészés csaknem egyharmada hangvezérelt lesz majd. Tekintetbe véve a tényt, hogy a beszéd számunkra az egyik legtermészetesebb módja, hogy elérjünk valamit, ez nem meglepő előrejelzés. A hangalapú keresések végrehajtása sokkal egyszerűbb minden élethelyzetben, különösen akkor, ha vezetünk vagy főzünk, vagy esetleg pakolunk.

Eljött az idő tehát, hogy a vállalkozások ezt is figyelembe vegyék, és mikor kiépítik online jelenlétüket, olyan tartalmakat jelenítsenek meg, melyek kompatibilisek a hangvezérelt kereséssel. Például, hogy ne csak kulcsszavak által lehessen keresni, hanem egész mondatos keresés is lehetséges legyen. Ez egy óriási lehetőséget kínál a kisebb vállalkozásoknak is, hiszen ez a fajta technológia még újnak számít, ami miatt eddig csak kevés cég optimalizálta weboldalait az igényeknek megfelelően.

9. Nagy adatcsomag a kisvállalkozások számára

A nagy adatcsomagokat eddig inkább a nagy vállalatok használták üzletük növelésére, ügyfélkörül tágítására. Hamarosan azonban a kisebb vállalkozások számára is elérhetővé válik nagy adathalmazok felhasználása. A könnyen kezelhető elemző alkalmazások számra egyre nő, melyek igencsak megkönnyítik a nagyobb adathalmazok feldolgozását is. Fontos, hogy minden vállalkozás rendelkezzen nagy adatstratégiával, amely kellő versenyelőnyt biztosít számukra. Azt sem érdemes persze figyelmen kívül hagyni, hogy csak azért, mert sok adattal rendelkezünk, az nem feltétlenül jelent előnyt, hiszen csupán a hasznos és feldolgozható adat, jó adat.

Emellett pedig óvatosan kell kezelnünk a felhalmozott adatot, hiszen megannyi ellentmondásba ütközhetünk az adatfeldolgozást illetően. Már most számos korlátozás van érvényben arról, milyen fajta adatot gyűjthet és tárolhat egy cég. Ezek a szabályozások pedig egyre csak szigorodnak. A vállalkozásoknak tehát meg kell találniuk rá a módot, hogy erkölcsösen tudjanak adatot gyűjteni anélkül, hogy megsértenék a szabályokat és korlátozásokat.

10. Az 5G hódítása

2020 beköszöntével eljött az 5G-hálózatok ideje. Ez a forradalmian új technológia megannyi eddig elérhetetlen lehetőséget tár elénk. Többek között lehetővé teszi majd számunka az átlag 1 GB/s-os letöltési sebességet, mely radikálisan megváltoztatja majd kapcsolatunkat az internettel. Az online interakcióink gyorsabbak, gördülékenyebbek és spontánabbak lesznek, mint valaha, mely megannyi előnnyel szolgál majd, nem csak privát, de üzleti életünkben is. A kommunikáció soha nem volt még ilyen hatékony és gyors, mint most.

Emellett az egyik legjobb tulajdonsága az 5G-nek az, hogy végre kielégítheti a videó-imádó közönség igényeit is. Továbbá végre lehetővé válik a virtuális valóság szárnyra kapása, hiszen az ilyen technológia óriási adatmennyiséget emészthet fel. Sőt, össze is kötheti végre az embereket a virtuális világban, holott ez eddig teljes mértékben lehetetlen volt számunkra.

Hála tehát az 5G-nek, szupergyorsasággal kapcsolhatjuk össze eszközeinket másokéval, szinte fénysebességre kapcsolva kommunikációnk sebességét.

Ezek tehát 2020 legmeghatározóbb trendjei eddig. Minden, amit a kisvállalkozásoknak tudni kell a sikerhez csokorba gyűjtöttük Önöknek. Annak érdekében, hogy a kialakult válsághelyzet se kerítsen gátat terveinknek, mozgásban kell maradnunk és alkalmazkodnunk kell. Most már megvan az első lökés, és megvan a helyes irány. Most már csak lépni kell!

Ha pedig valóban tenni szeretne saját és alkalmazottai sikeréért és egészségéért, próbálja ki az egyik legmodernebb egészségvédő alkalmazásunkat, a Smarteyesavert ingyen! Védje meg dolgozóit, védje meg vállalkozását! https://smarteyesaver.com/b2b-sales/

Forrás:

https://www.hec.edu/en/news-room/7-key-business-trends-2020-0https://www.freshworks.com/freshcaller-cloud-pbx/small-business-phone-system/small-business-trends-2020-blog/

Szólj hozzá!

  • +36 30 999 7972
  • info@szemfules.hu
  • 2745 Kápolnásnyék,
    Kazinczy Ferenc utca 22-30.